Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

5:50 π.μ.

Εμφανής η διαφωνία μεταξύ της Προοδευτικής Κ.Φ και της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας του ΤΕΠΑΚ σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο. Οι πρώτοι θεωρούν ότι τα νέα μέτρα που προβλέπονται είναι απαράδεχτα , ενώ οι δεύτεροι δεν βλέπουν ότι υπάρχει λόγος αντίδρασης.


Στις 19/11/2015 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με καθοδηγητή τη Φοιτητική Ένωση ΤΕΠΑΚ, έκαναν στάση από τα μαθήματά τους, με σκοπό να δείξουν το ότι είναι αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο που αφορά  την κρατική χορηγία. Μιλώντας με άτομα απο δύο παρατάξεις του ΤΕΠΑΚ προσπαθήσαμε να πάρουμε πληροφορίες όσον αφορά την στάση και τον λόγο για τον οποίον είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό.

Εκπρόσωπος της Προοδευτικής, Στέλιος Καράσαββας υποστηρίζει ότι τα κριτήρια της  χορηγίας πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, όπου το  ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα ήταν 100.000 και άνω. Ο Παντελής Παντελή, μέλος της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας, θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι πιο αποτελεσματικό γιατί πλέον θα είναι δικαιούχοι και Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού, αλλά θα απαλλαγούν γενικότερα όλοι οι φοιτητές από την γραφειοκρατία. Επίσης λέει, η μείωση που προβλέπεται για το εισόδημα, θα ωφελήσει αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.


Με την ανάρτηση του μηνύματος στην σελίδα τους "Θα νικήσουμε και φέτος" (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ),   η Προοδευτική Κ.Φ προέβηκε, χθες σε κινητοποίηση έξω από τη βουλή των αντιπροσώπων, όπου κλιμάκωσε τις διαφωνίες.


Οι δηλώσεις της Μάρλεν Λιμνατίτη, μέλος της Κ.Φ. Πρωτοπορίας, 

για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα


Οι δηλώσεις του Στέλιου Καράσαββα, μέλος της Προοδευτικής Κ.Φ. ,

 για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου