Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

8:10 π.μ.

Εν μέσω αντιδράσεων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το Νομοσχέδιο για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα και κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων.  Οι φοιτητικές παρατάξεις ως εκπρόσωποι των φοιτητών διαδηλώνουν για τις αλλαγές αυτές. Μάθετε περισσότερα εδώ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Ανοικοίνωση), το νέο Νομοσχέδιο προτείνει τον εκσυγχρονισμό στην διαδικασία διαχείρισης της κρατικής φοιτητικής μέριμνας, χωρίς την μείωση του προϋπολογισμού των κονδυλίων. Οι άμεσοι επωφελούμενοι, οι φοιτητές, διεκδικούν την φοιτητική χορηγία με λιγότερη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία. Με την έγκριση του νέου Νομοσχεδίου θα γίνουν οι παρακάτω μεταρρυθμίσεις:

  • Τερματίζεται ο πολυκερματισμός των υπηρεσιών αφού όλα περνούν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
  • Οι φοιτητές θα αιτούνται όλες τις μορφές φοιτητικής μέριμνας που δικαιούνται, μέσω ενός ενιαίου εντύπου αίτησης.
  • Στοχευμένη βοήθεια στους φοιτητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς προστίθεται επιπλέον μοριοδότηση των φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών.
  • Αύξηση των δικαιούχων των φοιτητικών επιδομάτων, αφού σε αυτούς θα περιλαμβάνονται, για πρώτη φορά, φοιτητές των ιδιωτικών σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου