Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τριπλό φονικό και μαχαιρώματα στην καρδιά της Λεμεσού

της Ραφαέλλας Νικολάου

Προβληματισμό προκαλεί στους ανακριτές αλλά και σε όλο τον κόσμο ανά το παγκύπριο το πρωτοφανές τριπλό φονικό που έγινε στην καρδιά της Λεμεσού σε ώρα αιχμής, όπου η περιοχή έσφυζε από ζωή. Στο κέντρο της πόλης, επικρατεί αναστάτωση, αφού το αίσθημα της ασφάλειας έχει χαθεί. Σε μια βόλτα που κάναμε στο κέντρο της πόλης, ο απόηχος δηλώνει φόβο και ανασφάλεια. Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια και παρακολουθούσε καρέ καρέ τη στυγερή δολοφονία δίνει τη δική του εκδοχή στο http://esitamathes.blogspot.com.cy/ , καθώς και μία φοιτήτρια εκφράζει τους φόβους και τις ανησυχίες της. Ας ακούσουμε ενδεικτικά πιο κάτω τι δήλωσαν:

https://youtu.be/VNaUOd-3ua4   - Δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα
https://youtu.be/-ZM86KoeoIc - Δηλώσεις φοιτήτριας

Οι πληροφορίες που φτάνουν στους ανακριτές της υπόθεσης κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές δράστη και θυμάτων και συγκεκριμένα για μια γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος δράστης, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τριών άλλων ατόμων με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει κατά τη διάρκεια των ερευνών το κουζινομάχαιρο που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία των δύο αδελφών Παράσχου και Κωνσταντίνου Ντόρζη, 19 και 21 ετών καθώς και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδους, συμβίου της ξαδέλφης τους.


Η συμπλοκή σημειώθηκε στη Λεμεσό γύρω στις 7.30 το απόγευμα, όπου θύματα και θύτης, βρίσκονταν σε στέκι σε πάροδο της οδού Ανεξαρτησίας, δίπλα από την Επαρχιακή Διοίκηση. Συγκεκριμένα, τα θύματα επισκέφθηκαν τον 31χρονο στο εστιατόριο του πατέρα του, στην πλατεία Ηρώων, για να ζητήσουν κάποιες εξηγήσεις.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά από έντονη συζήτηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα άτομα, ο ύποπτος καταδίωξε τα θύματα μέχρι την οδό Βραγαδίνου, πάροδο Ανεξαρτησίας η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο. Όταν τους πρόλαβε τους μαχαίρωσε, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους να πεθάνουν.

                                                 Φωτογραφία από τη σκηνή του τριπλού φονικού

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο πατέρας του δράστη, ο οποίος συνελήφθηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων, φαίνεται να τον ακολούθησε μέχρι ενός σημείου, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το μοιραίο κακό.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, διενέργησε αυτοψία στη σκηνή σε συνεργασία με τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, δηλώνοντας ότι τα θύματα δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους από «νύσσον και τέμνον όργανον». Σημειώνεται ότι τα πτώματα εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. 


                                 Χάρτης ο οποίος υποδεικνύει τα βήματα του τριπλού φονικού

Στη σκηνή παραμένουν αστυνομικοί, οι οποίοι θα φρουρούν την περιοχή καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας ούτως ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να αρχίσουν εκτενείς έρευνες για εντοπισμό περαιτέρω τεκμηρίων. Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  οργώνουν την Πλατεία Ηρώων λαμβάνοντας καταθέσεις από μάρτυρες, αφού ο διαπληκτισμός είχε ξεκινήσει από εκεί. Μάλιστα, αρκετά είναι τα άτομα που έχουν οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού με σκοπό να δώσουν κατάθεση, ούτως ώστε να βοηθήσουν την Αστυνομία να διαπιστώσει τις συνθήκες του τριπλού φονικού και κυρίως τα ελατήρια του.

                        Τη στιγμή που οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τη σκηνή του εγκλήματος

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο θυμάτων του τριπλού φονικού Χάρης Ντόρζης, ο οποίος δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι την ώρα που ο φερόμενος ύποπτος κάρφωνε το μαχαίρι στον Παράσχο Ντόρζη, ο αδελφός του Κωνσταντίνος, πήρε τηλέφωνο τη μητέρα τους λέγοντας της «Έλα, σφάζουν τον γιό σου».  Ωστόσο, βίντεο ντοκουμέντο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το τριπλό φονικό, όπου δείχνει το δράστη να καταδιώκει τα τρία θύματα. 

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε από τη σκηνή του εγκλήματος ότι «το τριπλό φονικό συγκλονίζει όχι μόνο την πόλη μας αλλά και το παγκύπριο». Στο μεταξύ η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του καταζητούμενου. Ο 62χρονος πατέρας του δράστη, δεν συνεργάζεται με τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ ο γιος του έχει "βαρύ παρελθόν" και είναι γνώριμος της αστυνομίας για υποθέσεις ναρκωτικών και επιθέσεων.

Ας ακούσουμε ενδεικτικά πιο κάτω τι δήλωσε μία φοιτήτρια, καθώς και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια, παρακολουθώντας καρέ καρέ τη στυγερή δολοφονία. 

Για όσους επιθυμούν να δουν βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν το τριπλό φονικό, το οποίο δείχνει το δράστη να καταδιώκει τα θύματα,ακολουθεί ο εξής σύνδεσμος:

https://www.youtube.com/watch?v=H4LIX1ur9XI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου